Цацаров може да е проводник на руската хибридна война, според Ненчев

OFFNews Последна промяна на 10 януари 2017 в 09:50 2545 1

Сотир Цацаров може да е проводник на руската хибридна война. Това каза пред bTV министърът в оставка Николай Ненчев. Повод за изказването са повдигнатите му обвинения за ремонт на изтребителите в Полша, довел до ощетяване на руската компания РСК "МиГ". 

Според него от решението му са спестени 6 млн. лв. държавни пари, самолетите са се увеличили и всички са в изправност. Ненчев каза, че е работил изцяло в защита на българския интерес, след като рамковото споразумение с руската "МиГ" му се е сторило съмнително, а цената твърде висока и непосилна. 

Министърът в оставка добави, че изготвената докладна от ген. Румен Радев го е насочила към Полша като по-добър вариант за ремонта на двигателите и офертата е била за около 1 млн. лв. по- малко от тази, която е предложила руската компания. Изпратена е била делегация, за да провери дали ремонтирането се извършва качествено, добави още той. 

„Следейки материалите по делото, се чудя дали Цацаров не е проводник на руската хибридна война в България”, заяви Ненчев. Според него трябва да бъдат разследвани други хора и документите, които той е предоставил по делото дават много информация.

Румен Радев беше голям привърженик на НАТО и Атланическата идея и това е очевидно от докладните му. Във времето рязко се промени отношението му към атлантизма и прави опити за сближаване с Русия, коментира Ненчев. Той изрази надеждите си, че Радев има вътрешни убеждения, които го карат да е близък до атлантическата идея и ще бъде президент на всички български граждани.

По повод опасенията си, че е бил подслушван Ненчев посочи, че още не е получил отговор от службите по този въпрос.

Военният министър добави още, че над 100 военнослужещи са взели участие през последните дни с помощ и военна техника в борбата със снежното бедствие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови