OffNews.bg

Неявяване на свидетели отложи дело за прегазено куче в Пазарджик

Неявяване на призовани свидетели стана причина заседанието по делото срещу бизнесмен от Пазарджик, прегазил кучето Роска, да не се проведе.

Районният съд в града не даде ход на делото срещу Николай Делииванов, на когото е предявено обвинение, че умишлено е прегазил с джипа си 4-годишното куче.

Инцидентът стана навръх Бъдни вечер, на 24 декември м.г., на улица в близкото до Пазарджик село Мало Конаре. Делииванов трябваше да застане пред магистратите, за да отговаря защо е преминал с джипа си „ Сузуки Гранд Витара“ през лежащото на пътя бездомно четириного.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик по делото са проведени множество действия по разследването – разпити на свидетели, включително и на Делииванов при предявяване на обвинението, назначени и изготвени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, извършени са огледи на местопроизшествие и веществени доказателства, приобщени са медицински документи.

След инцидента, благодарение на намесата на местни хора, Роска оцеля и бе лекувана във ветеринарна клиника в Пловдив, а след това бе осиновена от млада жена в столицата. Следващото заседание на пазарджишкия Районен съд по делото е насрочено за 20 юли тази година.