OffNews.bg

Мая Манолова осъди Бойко Борисов за клевета

Лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ!" Мая Манолова осъди бившия премиер Бойко Борисов за клевета за сумата от 10 000 лв. Решението на Софийския градски съд не е окончателно и може да се обжалва.

Поводът за иска на Манолова са обвиненията на Борисов в сговаряне между нея и роми от Волуяк, които да компрометират ГЕРБ на кметския вот. Те бяха отправени в ефира на бТВ на 1 ноември 2019 г.

Тогава Борисов обяви следното: "Възмутен човек, който е при тях (в щаба на Манолова) и ги слуша, ми каза, че може да попитате - Снощи към 19:30-19:40 ч. във Волуяк дали госпожа Манолова е правила там среща с ромите да прави такива уйдурми...Снощи по негови думи около 19:30-19:40 ч., конспиративно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: "ГЕРБ ми платиха, Фандъкова ми плати, за да гласуваме за нея".

Бойко Борисов допълва още, че "там братя Галеви са ѝ помогнали много през ромските лидери. Направихме така, че да ги търсим с червена бюлетина.
Но това не значи, че отвън някъде нямат влияние върху ромските лидери. И няма да ме учуди ако и на първия тур са правили подобни магарии”.

Като доказателства бившият омбудсман прилага и медийна публикация, в която действията й са определени като "новия Костинброд на Мая".