OffNews.bg

До 10 години затвор очакват бияча на Бате Николай

От 3 до 10 години може да получи мъжът, който нападна актьора Николай Николаев на гарата във Вакарел. От прокуратурата в Ихтиман съобщиха, че на Стоян Боджов е повдигнато обвинение за опит за кражба от актьора и сина му Митко Демирев.

Инцидентът е от 22 юли вечерта на гарата на Вакарел. Тогава Боджов направил опит да отнеме от Митко Демирев мобилен телефонен апарат, като го хванал за ръката и го заплашил с думите: „Дай си телефона! Жив няма да си тръгнеш! Ще извикам още пет човека!“ Тогава той направил същото и с актьора - опитал да му отнеме телефона и портмоне с пари и лични документи. Боджов заплашил и него: „Веднага давай GSM, парите и часовника, защото ще ти извадя гръцмуля!“

Според прокуратурата Боджов е употребил сила, нанасяйки удари по тялото на пострадалия, с което му причинил лека телесна повреда като му счупил най-долната фаланга на малкия пръст на дясното стъпало. Бате Николай получил и охлузвания по гърба и дясната ръка, порезна рана по възглавничката на палеца на дясната ръка, което е довело до временно разстройство на здравето му. 

Нападателят е пуснат от съда с мярка за неотклонение "подписка", която се контролира от районното управление в Ихтиман. 

Уважено е искането на пострадалия Николаев да му се даде възможност да представи допълнителни доказателства за получените травми и проведеното лечение. Наблюдаващият прокурор от РП-Ихтиман е указал на разследващия орган да назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза с оглед провеждане на обективно, всестранно и пълно разследване, и неговото законосъобразно приключване.