OffNews.bg

Борисов: Прокуратурата угажда на президента Радев

"Прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на президента." Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като бе разпитан като свидетел по досъдебното производство за търговия с влияние срещу братята Атанас и Пламен Бобокови в Специализираната прокуратура.

"Сега, виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа. Нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни", каза още Борисов.

По думите му той се познава с Пламен Бобоков отпреди повече от 10 г. С другия брат не е имал взимане-даване. Пламен Бобоков е бил част от делегации и премиерът останал с впечатление, че е "почтен човек". 

Премиерът не беше особено словоохотлив, но коментира и кореспонденцията си с Бобоков по отношение на кораба "Бадр". "Каза ми (Пламен Бобоков), че може да обявят България за пиратска държава. С либийския колега изяснихме случая. Корабът на няколко пъти сменя флаг и собственост. Гранична полиция го пази, на котва е".

След премиера се очаква да бъде разпитан депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев.