OffNews.bg

Втора порция документи показва как десетки момичета са били подбирани за имението на насилника Джефри Епстийн

Американският съд публикува втора порция съдебни документи, свързани със сексуалния престъпник Джефри Епстийн, която показва как десетки момичета са били избирани да отидат в имението му на брега на океана, предаде Би Би Си. 

Вчера съдът публикува 900 страници секретни досега съдебни документи, свързани с милиардера финансист Епстийн, който се самоуби в затвора през 2019 г., докато очакваше дело по обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация. В тях се споменава любимият син на покойната британска кралица Елизабет II - принц Андрю, както и двама бивши американски президенти - Бил Клинтън и Доналд Тръмп.

В досиетата подробно са описани връзките на сексуалния насилник Епстийн. Те са публикувани като част от съдебно дело, свързано със сътрудничката на Епстийн - Гислейн Максуел, която осигурявала момичета за изнасилване на бившия си любовник Джефри Епстийн. Максуел бе осъдена на 20 години затвор през 2022 г., защото е трафикирала момичета към Епстийн.

Съдебните документи са публикувани по нареждане на съдия Лорета Преска. Миналият месец тя постанови, че вече няма никакво правно основание да се пазят в тайна имената на над 150-те души, споменати в делото.

Покойният вече детектив Джоузеф Рекари от полицията в Палм Бийч, Флорида през 2016 г. е дал показания, че е разговарял с около 30 жени, които му разказвали, че са "масажирали Епстийн в дома му". Рекари разказал, че Максуел е участвала активно в набирането на момичетата. Той свидетелствал, че само две от момичетата са имали опит в масажа и повечето от тях са били на възраст под 18 години.

На въпроса как Епщайн е успял да получи достъп до толкова много непълнолетни момичета, детективът отговорил: "Всяка от жертвите, които са отишли в дома, е била помолена да доведе свои приятелки в дома."