OffNews.bg

Украйна отвърна на масираната атака: Експлозии и жертви в Белгород (обновена)

Украинските сили за отбрана са нанесли ракетен удар по военни обекти в руския град Белгород, пише РБК-Украйна, позовавайки се на източник от спецслужбите. Новината съобщава и украинската агенция "Униан". Тя идва ден след масираните руски удари над територията на Украйна.

"Това са съвместни събития, които са последиците от варварския обстрел на Днепър, Харков, Одеса и убийството на цивилни. Събитията продължават", отбеляза източникът.

Руските власти съобщиха за 14 загинали, сред които две деца. Според губернатора е бил ударен жилищен район. На снимка, публикувана от вестник "Комерсант", се вижда как над града се издига черен дим.

Унищожаването на гражданската инфраструктура на Белгород е резултат от неефективната работа на руската ПВО, се посочва в информацията. Заради „непрофесионалните действия и планираната провокация“ на руската противовъздушна отбрана ракетните отломки са паднали в центъра на града, добавя "Украинская правда".

"Украинските сили за отбрана извършват дейности срещу военни цели. Унищожаването на гражданската инфраструктура, което наблюдаваме в Белгород, е следствие от непрофесионалните действия на руската ПВО, както и от умишлени и планирани провокации“, отбелязва източникът.

Съобщава се, че в центъра на града са избухнали експлозии, запалени са автомобили. Видеоклипове и снимки са публикувани от руски канали в Телеграм.

Междувременно Александър Богомаз, губернатор на Брянска област, която също граничи с Украйна, днес заяви, че едно дете е било убито при удари по "граждански обекти" в две села в областта, без да уточнява кога са били извършени атаките, допълва БТА.