OffNews.bg

Украйна и Русия очертаха точки, по които може да има напредък. Ще има втори тур преговори

Русия и Украйна приключиха преговорите и участниците в тях ще заминат за столиците си за консултации. Предвижда се да има втори кръг от преговори, съобщиха от украинската делегация.

„По време на разговорите Русия и Украйна набелязаха редица теми, по които бяха очертани определени решения“, заявиха от украинската делегация.

„Руската и украинската делегация очертаха важни точки, по които може да се постигне напредък“, каза ръководителят на Комисията по международни въпроси в руския парламент Леонид Слуцки.

Основната цел в преговорите в Беларус е била прекратяването на огъня на територията на Украйна, каза съветник от офиса на Зеленски, цитиран от РИА Новости.

По-рано от канцеларията на Зеленски заявиха, че „основният въпрос на преговорите е незабавното прекратяване на огъня и изтеглянето на войските от територията на Украйна“.

Следващата среща на руската и украинската делегации ще се състои на полско-беларуската граница през следващите няколко дни, заяви днес ръководителят на руската делегация Владимир Медински, който е съветник на президента Владимир Путин, предаде ТАСС, съобщи БТА.

"Най-важното е, че се съгласихме да продължим преговорния процес. Следващата среща ще се проведе в близките дни на полско-беларуската граница, за това има съответната договореност", заяви Медински след преговорите с украинската делегация.