OffNews.bg

Тръмп забрани на Пентагона да наема транссексуални войници

Американският президент Доналд Тръмп подписа меморандум, с който нарежда на Пентагона да спре назначаването на служба на транссексуални лица. 

Решението какво да се прави с онези, които вече служат в армията, е в ръцете на Министерството на отбраната. Тръмп обаче подчертава, че Пентагона няма да поема повече таксите за медицинска терапия за нуждите на транссексуалните военни, които вече са на служба. 

Тръмп нарежда  да се прекрати реализирането на плана на Барак Обама транссексуални хора да бъдат наемани във въоръжените сили. Така Тръмп изпълнява това, което обяви в Туитър преди повече от месец, припомня CNN.

По данни на корпорация "Ранд", транссексуалните войници в американската армия са средно 2450 души в активна служба и средно 1510 души в резерва. Евентуалните разходи за хормонални терапии и хирургически операции, свързани със смяната на пола, биха стрували между 2,4 и 8,4 милиона долара на година, което анализаторите оценяват като незначителен разход на фона на общия бюджет за здравно осигуряване на военните в САЩ.