OffNews.bg

Собственикът на изчезналата подводница е женен за потомка на загинали на 'Титаник'

Стоктън Ръш, който е един от хората на борда на изчезналата в Северния Атлантик туристическа подводница, е женен за потомка на двама пътници от първа класа, загинали при потъването на "Титаник" през 1912 г. след удар в айсберг, съобщи "Ню Йорк Таймс", цитиран от Ройтерс.

Ръш е главен изпълнителен директор на базираната в САЩ компания OceanGate Expeditions, която управлява подводницата "Титан", изчезнала в неделя. На борда й освен Ръш са и още четирима души, които платиха по 250 000 долара, за да видят останките на "Титаник" край бреговете на Канада.

Съпругата му Уенди Ръш е пра-пра-правнучка на търговския магнат Исидор Щраус и съпругата му Ида - двама от най-богатите пасажери на борда на "Титаник", когато той потъва след удар в айсберг, се казва в доклада въз основа на архивни документи.

Трагичната история на Исидор Щраус, съсобственик на прочутия универсален магазин Macy's, и съпругата му Ида е разказана в хитовия филм на Джеймс Камерън "Титаник".

Уенди Ръш е директор по комуникациите в OceanGate и преди това е предприела три експедиции до останките на потъналия пътнически лайнер през 2021, 2022 и 2023 г., според страницата ѝ в LinkedIn.