OffNews.bg

Симонян: Влизаме в етап на политически тероризъм, много хора ще умрат

Топ пропагандистката на Кремъл Маргарита Симонян проплака, че никак не светло бъдеще очаква Руската федерация. Според нея предстои "период на политически тероризъм" след ликвидирането на руския военкор и нацист Владлен Татарски в кафене в Санкт Петербург.

"Възможно е да навлезем в нов период за нас, който ще приключи, но може да бъде много сериозен и да отнеме живота на много хора - период на политически тероризъм", каза Симонян в шоуто ЧТД.

Според нея в най-новата история на Русия не е имало такъв тероризъм, а руснаците са виждали само етнически тероризъм, но "това сега е различно". В същото време Симонян заяви, че унищожаването на "военния кореспондент" не е вътрешна руска разправа, а терористичен акт, планиран от украинските специални служби.

Шефката на Раша Тудей определи Даря Трепова, която подари статуетката с взрив на Татарски, като  "доморасло същество", което е работело за пари.

На 2 април мощна експлозия избухна в кафене, собственост на Готвача на Путин Евгений Пригожин в руския Санкт Петербург по време на творческата вечер на пропагандиста Максим Фомин, известен като Владлен Татарски. Руският нацист, който зовеше всички украинци да бъдат убивани и ограбвани, загина на място.

Скоро след това органите на реда обявиха за терористичния акт Даря, която подари на Татарски статуетка с неговия образ, напъпкана с над 200 грама тротилов еквивалент.

На свой ред Кремъл веднага обвини Украйна за убийството. Според говорителя на руския президент Дмитрий Песков зад покушението на Татарски може би стои "киевският режим". Руският президент Владимир Путин пък награди посмъртно Татарски с "Орден за храброст".