OffNews.bg

Шарл Мишел: В Буча е извършено клане

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел определи като "клане" действията на руската армия в Буча.

Вчера кметът на украинския град Анатолий Федорук съобщи, че близо 300 души са погребани в общи гробове. На трупове на мъже в цивилни дрехи, разхвърляни по улиците, са се натъкнали журналисти, които са влезли в украински град след ожесточени боеве с руските военни. 

Мишел написа в Туитър, че ЕС няма да остави случилото се без последствия.

"Шокиран съм от кадрите на чудовищните деяния на руската армия в освободения район на Киев. В Буча е извършено клане. ЕС оказва съдействие на Украйна и неправителствени организации в събирането на доказателства, които да послужат пред международния съд. Предстоят нови санкции от страна на ЕС. Слава на Украйна!", написа той.

Shocked by haunting images of atrocities committed by Russian army in Kyiv liberated region #BuchaMassacre

EU is assisting #Ukraine & NGO’s in gathering of necessary evidence for pursuit in international courts.

Further EU sanctions & support are on their way.

Слава Україні!

— Charles Michel (@eucopresident) April 3, 2022

Министерството на отбраната на Руската Федерация опровергава обвиненията на киевския режим в уж убийството на мирните жители в населеното място Буча в Киевска област. Всички публикувани от киевския режим снимки и клипове, уж свидетелстващи за някакви "престъпления" на руските военни в град Буча в Киевска област, са поредна провокация, се казва в съобщение на министерството, разпространено от руското посолство у нас.