Войната в Украйна: Улица в Буча е осеяна с мъртви тела

Според кмета на града 20 души от последните дни са били застреляни в тила

OFFNews 02 април 2022 в 22:59 9902 12

Снимка АП/БТА

Близо 300 души са погребани в общи гробове в близкия до украинската столица Киев град Буча в резултат на руската агресия, съобщи кметът му Анатолий Федорук, цитиран от АФП. 

На трупове на мъже в цивилни дрехи, разхвърляни по улиците, са се натъкнали журналисти, които са влезли в украински град след ожесточени боеве с руските военни, съобщи Би Би Си.

Репортер на АФП в Буча, където украинските сили си върнаха контрола, е преброил поне 20 тела, като сред тях е имало и хора с вързани ръце.

Шестнадесет от 20-те тела лежали на тротоара или край пътя. Три от тях са били буквално размазани по средата на пътя, а друго е било забелязано в двора на разрушена къща.

Отворен украински паспорт лежал на земята до човека, чиито ръце са били вързани зад гърба с парче бял плат. Други двама души също били вързани в горната част на ръцете.

Украински служител заявил пред АФП, че загиналите мъже може да са били убити при бомбардировка или застреляни от руски войници, а полицията ще проведе разследване.

Но кметът на града Анатолий Федорук е заявил пред агенцията по телефона, че всички 20 загинали са били застреляни в тила. Той допълни, че други тела все още лежат в останките от коли, разрушени от обстрела. 

Журналисти на Би Би Си в друга част на Украйна са се натъкнали на телата на двама цивилни, убити от руските сили. А по-рано през седмицата екип на медията е преброил 13 тела по пътя между селата Мрия и Мила. Според репортерите някои от тях вероятно са на украински войници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

12

Johnny B Goode

03.04 2022 в 21:55

Пиарчето, май си бил махмурлия тази сутрин на инструктажа на водещия офицер.
Тези хора укрофашистите са ги избили още през 2014 и са ги дуржали в хладилници оттогава за да ги извадят когато избягат руските освободителни и денацифициращи специални сили.

По усърдно моля, че може да секнат копейките.

1220

11

хr4

03.04 2022 в 21:16

Мдааа! Нивото на тролетариата пада с всеки изминал ден. А едно време какви тролове имаше!!!
Украинците са изпотрепали собствените си граждани!
Колко тряя да си малоумен за да се вържеш на подобна простотия, бля? Подценявате мат'ряла.Напънете се повече! Вече даже не сте смешни. Жалки сте!
А ония прошляк, който псува като каруцар изобщо няма и да го коментирам.

-240

6

редовно четящ

03.04 2022 в 12:28

И не отговаряйте на кремълския трол. Когато чукаш на празна тенекия, ехото продължава да дрънчи, то си знае само едно.

2550

5

alfakentavur

03.04 2022 в 12:18

Изобщо не беше същото. В Одеса се провали плана на Расия да повтори сценария от Донецк и Луганск.
 
X

Да помогнем на украинските деца!