OffNews.bg

Руснаците удавиха в кръв ''руския'' Харков, жертвите са минимум 7

Днес руските сили нанесоха 15 ракетни удара по град Харков. До момента е известно за седем загинали и 16 ранени.

Данните бяха обявени от началника на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов и от кмета Игор Терехов.

Харков се намира съвсем близо до границата с Русия. Именно този украински град е най-рускоезичния в цяла Украйна (75% говорят на руски, което е повече отколкото в Крим и в Донбас). Руснаците смятат милионния град за свой, но това изобщо не им пречи да го бомбардират ежедневно след като гражданите му и ВСУ отказаха да пуснат руските танкове още в първите дни на войната.

Синегубов отбеляза, че ударите са били по обекти от гражданската инфраструктура. Ръководителят на Харковската областна военна администрация заяви, че окупаторите са ударили и Золохов, като там най-малко двама са ранени. Също така украинските медици са оказали помощ на още двама ранени в резултат на обстрел в Люботин.

В същото време кметът на Харков Игор Терехов заяви, че окупаторите са поразили транспортната инфраструктура и едно от подразделенията на комуналната компания, ангажирана с поддържането на живота на града.

По-късно той добави, че друг удар е засегнал частно предприятие.

"По предварителна информация там има един загинал, шестима ранени, местоположението на още трима не може да бъде установено поради големия пожар", написа Терехов в Телеграм.

По-късно той съобщи, че на мястото на вражеския ракетен удар е намерено тялото на още един загинал човек.

Синегубов уточни, че поразеното от окупаторите предприятие е съвсем обикновена печатница. Има пожар на цеха с хартия.