OffNews.bg

Републиканци: Доналд Тръмп би бил най-безразсъдният президент в американската история

Експерти по национална сигурност и бивши служители на републикански президенти излязоха с общо изявление против кандидата за Белия дом Доналд Тръмп, в което призоваха американците да не гласуват за него. 

"От гледна точна на външната политика Доналд Тръмп не е квалифициран да бъде президент и главнокомандващ на армията.  Ние сме убедени, че той би бил опасен президент и би подложил на риск националната сигурност на страната и благосъстоянието ни", казват специалистите, общо 50 на брой, сред които e бившият директор на ЦРУ и Националната агенция за сигурност Майкъл Хейдън.

Според подписаните Тръмп няма необходимите ценности, характер и опит да бъде президент, както и знания за и вяра в конституцията, законите, институциите, религиозната толерантност, свободата на печата и независимостта на съдебната система. 

Те твърдят, че Тръмп нееднократно е демонстрирал, че не разбира американските национални интереси и кои са важните за САЩ съюзници.

"Същевременно той постоянно прави комплименти на противниците ни и заплашва нашите съюзници и приятели. За разлика от предходни президенти с ограничен опит в международната политика, г-н Тръмп не проявява никакъв интерес към това да се образова. Той продължава да демонстрира обезпокоително невежество относно основни факти на съвременната международна политика", пише още в изявлението. 

Съпартийците на милиардера отбелязват и  неспособността му да се контролира, да приема критика и  да различава вярно от грешно.Те смятат, че това са опасни качества за човек, който цели да бъде президент и главнокомандващ на въоръжените сили с контрол над ядрения арсенал на САЩ.

"Убедени сме, че в Овалния кабинет той би бил най- безразсъдния президент в американската история", казват в заключение републиканците.