OffNews.bg

Послание: Евгений Пригожин изпраща на Европарламента окървавен чук в калъф от цигулка

Собственикът на компанията „Конкорд“ Евгений Пригожин, който притежава и частната военна компания „Вагнер“, е изпратил на Европейския парламент „фирмен“ чук, буквално като този, с който беше убит показно и зверски предателят от ЧВК „Вагнер“ Евгений Нужин. По дръжката на чука има бутафорни следи, имитиращи кръв. 

Пригожин передал Европарламенту окровавленную кувалду в футляре от скрипки

Пресс-служба компании «Конкорд», поставляющая обеды в московские школы, показала видео с «информационным кейсом»:

«Информационный кейс для отправки в Европарламент передан представителю КИБЕР ФРОНТА Z». pic.twitter.com/yqBNYGIW68

— SVTV NEWS (@svtv_news) November 23, 2022

Информацията за пратката за евродепутатите излезе, след като Европейският парламент прие резолюция, признаваща Руся за държава спонсор на терорист, а за колетчето за ЕП се похвали пресслужбата на Пригожин.

Според извратеното съобщение от „Конкорд“, компанията е изпратила за Европейския парламент „информационен калъф“.

В калъф от цигулка, който е неотменим аксесоар на „музикантите“, както се наричат вагнеровци, се оказал брандиран чук със следи, най-вероятно бутафорни, от кръв. Върху чука е гравирано „ЧВК Вагнер“. На видео запис е показан моментът на получаването на чука от представители на Пригожин.

От компанията не казват по какъв начин чукът ще пристигне в Европарламента. Пригожин е показал и запис със затворници, които обещали скоро да заработят медали.

По-рано този месец Politico съобщи за намеренията на депутатите от Европейския парламент да признаят ЧВК „Вагнер“ за терористична организация. След съобщението Евгений Пригожин, който е доставчик на храна за всички детски градини в Москва и е наричан още Готвача на Путин, заяви, че е провел съвещание с командирите на ЧВК и им е съобщил новината, която нарекъл иронично печална. "Не знам по какви закони се ръководи Европарламентът, но по нашето законодателство с днешна дата обявяваме Европейския парламент за разпуснат", казал близкият до Путин олигарх.