OffNews.bg

Няма такъв резил! До вчера Цезар беше салата... Украйна се подиграва на Черноморския флот (мемета)

В Украйна новината, че Главното управление на разузнаването (ГУР) към Министерството на отбраната в Киев е успяло да унищожи Цезар Куников, поредния голям боен десантен кораб от вече почти зануления руски Черноморски флот, предизвика лавина от радост и празнично настроение за днешния Свети Валентин.

Новината вече е потвърдена не само от украинска, а и от руска страна.

В социалните мрежи коментарите на руските военкори, естествено, са минорни. Ето някои от тях:

"Сега целият свят ще ни се смее", "Държава без флот съсипа Черноморския флот" и "Бог да прости момчетата".

На борда на Цезар Куников се е намирал екипаж от 87 моряци. От ГУР потвърдиха, че повечето от тях са станали храна за рибите в Черно море.

В прехванат от украинското разузнаване разговор руски пилот оглежда мястото на потапянето на бойния десантен кораб и докладва: 

"Виждам голямо маслено петно и обломки."

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също коментира потапянето на Цезар Куников и го нарече "голяма украинска победа".

Руският кораб е унищожен на 2,4 километра от брега, а украинските надводни дронове Магура V5, които са го потопили, са били пуснати от територията на окупирания полуостров Крим - факт, който за пореден път доказва, че там има мощно партизанско движение и достатъчно много приятели на Украйна.

В социалните мрежи настроението е приповдигнато, а меметата са от смешни - по-смешни.

Основните им мотиви са свързани с празника на влюбените и салатата "Цезар".

Ето някои от картинките, които се разпространяват вирусно в социалните медии:

Надписът гласи: "Потопи руски кораб, за да се усмихне тя още от сутринта".

Преди днешния ден "Цезар" беше просто салата...

Този пост от 1 февруари се оказа пророчески. Тогава от състава на Черноморския флот бе зачертан корабът "Ивановец" и бе зададен логичният въпрос "Кой ще е следващият". Потребителят в Телеграм "Капитан Зебро Слоник" отговаря категорично:

"Цезар Куников. Кораб с такова дебилно име няма право на съществувание."

Любовта е... когато руснакът дълго крещи хохли!

В руски Телеграм канали се появиха публикации как дори и под водата Цезар Куников е продължил да гърми. Пишат, че огромният кораб е бил натоварен със снаряди.

Надписът гласи: "От Украйна с любов". Аналогията е с екшъна „От Русия с любов“ от 1963 година, базиран на едноименния роман на Иън Флеминг от 1957 година. Това е вторият филм от поредицата за Джеймс Бонд и вторият с Шон Конъри в ролята на Агент 007.

"Любовта е да се наслаждаваш как гори руски военен кораб."

Героите на това меме са митичния генерал Кирило Буданов и съпругата му. Тя го пита: "Любими, салатата Цезар готова ли е?", а отговорът - "Готов е, мила, готов."