OffNews.bg

Легион от руснаци мина на страната на ВСУ, тръгва срещу ''кучетата на Кадиров''

Украинската армия вече има легион от руски граждани, които да се сражават срещу сънародниците си окупатори. Те вече са получили новите си униформи, съобщават от новосформираната военна формация в Twitter.

"Днес нашият легион, като една от военните части на Украйна, получи украински полеви военни униформи и атрибутите на легиона "Свобода за Русия". Сега ние ще се борим за Русия срещу режима на Путин в украински военни униформи със символите на нашата нова Русия. За Русия! За волята!", гласи съобщението.

Руските легионери ще се сражават в редовете на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) със специална нашивка, в която кървавото червено е изтрито от руското знаме. Те ще използват новия руски флаг, който стана популярен покрай антивоенните протести - бяло-синьо-бяло.

Основната част от руския легион са офицери от руската армия, които са против политиката на руския президент Владимир Путин и искат страната им най-накрая да започне да се демократизира. Доброволците вече са повече от 100 и продължават да се увеличават. Те са изразили желание първата им битка да е срещу "кадировските кучета" (б. ред. - пехотата на чеченския лидер Рамзан Кадиров, който е най-верния съюзник на Путин).