OffNews.bg

Кремъл опря до Баба Ванга - предрекла, че Владимир ще стане господар на света

Придворният пропагандист на руския президент Владимир Путин Владимир Соловьов, който минава за неофициален говорител на Кремъл, опря до петричката врачка Баба Ванга, за да обясни как Русия ще победи във войната с Украйна.

В Телеграм канала си "Соловьов LIVE" той публикува снимка на пророчицата със следния цитат:

"Всички беди за България идват от Америка. А Русия, Русия ще поправи всичко. Няма сила, която да сломи Русия. Русия ще се развива, расте и крепне. Всичко ще се размрази като лед, само едно ще остане недокоснато – славата на Владимир, славата на Русия. Твърде много ще бъдат пренесени в жертва. Никой не може да спре Русия. Всичко ще премахне нея по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света. Русия отново ще стане велика империя, преди всичко империя на духа.“

Забавното в случая е, че такова предсказание врачката от Петрич никога не е изричала. Ванга е на особена почит в руските издания и британските таблоиди. След началото на войната в Украйна в руските медии се появиха куп нови "разкрития" как уж била казала, че Русия ще победи в Украйна.

От своя страна пропагандистът Соловьов е един от най-истеричните гласове в защита на политиката на Путин. По повод преговорите между Украйна и Русия, които се състояха в понеделник в Истанбул, той заяви:

"Всякакви преговори с нацистите, докато ботушът ви не е на гърлото им, се възприемат като слабост. И не се ръкувайте с тези влечуги! И не разменяйте приветствия с тях - "Как си?". Като цяло не е нужно да се срещате или да говорите с тях.”