OffNews.bg

Кметът на Кьолн: Жени, дръжте се прилично, за да не ви нападат чужденците

Кметът на германския град Кьолн Хенриете Рекер заяви, че жените трябва да възприемат норма на поведение, за да предотвратят бъдещи атаки, подобни на случилите се в новогодишната нощ, когато десетки жени бяха подложени на сексуален тормоз от стотици мъже, съобщава британският в. "The Telegraph".

Рекер свика спешна среща с полицията вчера, за да обсъдят как най-добре да се справят с престъпленията, случили се след като около хиляда мъже безчинстваха в района на централната гара в града.

Тогава десетки жени се оплакаха, че са били опипвани и дори има случай на предполагаемо изнасилване.

Рекер е заявила, че ще бъдат засилени полицейското присъствие и видеонаблюдението около гарата.

Предложената норма на поведение на жените включва поддържането на една ръка разстояние от непознати, придържането към групата, с която се движат, и искане от минувачи за намеса при случай на посегателство.

"Тази норма е проектирана предимно за момичета и млади жени, за да се избегнат подобни случки", обяснява Рекер, добавяйки, че скоро ще бъде качена в интернет.

Думите ѝ провокираха вълна от недоволство сред обществото, защото извъртат гледната точка и представят жертвите за виновни.

Все пак кметът настоява, че туристите от други държави трябва да се съобразяват с нормите на поведение в Германия.

Политици, противопоставящи се на масовата миграция в страната, свързаха престъпленията с бежанците, които надхвърлиха 1 млн. в Германия през последната година. Други настояха да се изчака изясняването на случая, преди да бъдат обвинени бежанците.

Все още няма арестувани по случая.