OffNews.bg

Кадиров: Ако Вагнер излезе от Бахмут, ще влезе Ахмат

Брадатият дон-дон на Чеченската република Рамзан Кадиров се зарече да прати бойците от своя батальон "Ахмат" в Бахмут, ако лидерът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин изпълни заканата си и изтегли своите солдати оттам.

"Да, ако по-големият брат Пригожин и "Вагнер" си тръгнат, Генералният щаб ще загуби една опитна бойна единица, а на нейно място ще дойдат по-малкият брат Кадиров и "Ахмат". Ако все пак сценарият се развие по този начин, нашите бойци вече са готови да се изнесат и да окупират града. Това е въпрос на часове. Но ми се иска да превземем оставащите два километра от града не с цената на живота на войниците, а в резултат на взаимното разбирателство, подкрепа, решимост на командването и бойците да изпълнят заповедта на върховния главнокомандващ на Русия Владимир Владимирович Путин", написа той в Телеграм.

В публикацията Кадиров посочва, че чеченските части са се сражавали рамо до рамо с "Вагнер" в най-трудните райони в Попасна, Северодонецк, Лисичанск и други населени места в Донбас.

"Заедно те изпълниха свещения си дълг към Родината без разлика на националност и вяра. Интересите на държавата и сигурността на страната трябва да са на първо място. И когато специалната военна операция приключи, бих искал всички ние, всеки боец, всеки командир, всеки руски патриот, да бъдем победители. Заедно", казва марионетката на Кремъл, чиято армия до момента се прослави основно със смешни клипчета в Тик-Ток, снимани далеч от линията на фронта.

В публикацията си той потвърждава думите на Пригожин за това, че Министерството на отбраната в Москва не обезпечава с достатъчно техника воюващите