OffNews.bg

Израелски танкове влязоха в северната част на Газа, атакуваха цели на Хамас

Израелските отбранителни сили (IDF) са атакували множество цели на "Хамас" в северната част на Ивицата Газа, съобщават военните в изявление. Израелското армейско радио определя действията като "най-мащабното нахлуване в настоящата война", предаде Jerusalem Post.

Израелските отбранителни сили са публикували видеозапис от нощната акция в Х (преди Туитър). На него се виждат бронирани превозни средства, преминаващи през пясъчна гранична зона. Освен това на кадрите се забелязва булдозер, който изравнява част от повдигнат бряг, танкове стрелят със снаряди и се виждат експлозии близо до или сред редица повредени сгради.

In preparation for the next stages of combat, the IDF operated in northern Gaza.

IDF tanks & infantry struck numerous terrorist cells, infrastructure and anti-tank missile launch posts.

The soldiers have since exited the area and returned to Israeli territory. pic.twitter.com/oMdSDR84rU

— Israel Defense Forces (@IDF) October 26, 2023

В изявлението на военните, публикувано онлайн, се посочва, че "подготвяйки се за следващите етапи на битката, IDF са действали в северната част на Газа. Танкове и пехота на IDF са ударили множество терористични клетки, инфраструктура и постове за изстрелване на противотанкови ракети. След това войниците са напуснали района и са се върнали на израелска територия".

Това е възможна препратка към широкомащабната инвазия, с която израелските лидери заплашиха като част от войната за унищожаване на "Хамас", пише Jerusalem Post.

Израел започна локализирани наземни нахлувания в неделя, в отговор на клането, извършено от терористите на "Хамас" в Израел на 7 октомври.