OffNews.bg

Франция достави на Украйна реактивни системи за залпов огън LRU MLRS M270

Франция изпрати на Украйна реактивни системи за залпов огън LRU, а за пристигането им съобщи военният министър на Киев Олексий Резников. „Четвъртият брат от Семейството на дългата ръка, LRU от Франция, вече е тук, написа в Туитър министърът. „Това е измеримо доказателство за приятелството, свързващо президентите Володимир Зеленски и Емаюнел Макрон“, заяви Резников

„Сега нашата армия ще бъде още по-ефективна във възпирането и унищожаването на врага“, добави представителят на украинското правителство, който благодари за подкрепата на министъра на отбраната на Франция Себасиет Лекорню.

The 4th brother in the Long Hand family, LRU from ????????, has arrived in ????????!#UAarmy now is even more powerful for deterring&destroying the enemy.
That is a visible result of friendship between @ZelenskyyUa and @EmmanuelMacron
Thank you to @SebLecornu, the government & people of ????????! pic.twitter.com/ENcsiOYJw9

— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) November 29, 2022

В „колета“ от Париж е френската версия на MLRS M270, от които френската армия има на въоръжение общо 13. Френски медии цитират, че страната е останала с 9, след като 4 са били дадени на Украйна. Френската система се управлява от тричленен екипаж – механик, стрелец и командир на разчета. Модификациите на M270 за Франция се състоят от нова система за управление на огъня и способност на системата да изстрелва напълно различен тип управляеми боеприпаси.