OffNews.bg

Доналд Тръмп отново намекна, че Клинтън може да бъде убита

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп отново си навлече критика, след като привидно намекна, че опонентката му от Демократическата партия е застрашена. 

На предизборен митинг Тръмп се обърна към тълпата с идеята охраната на Клинтън да бъде разоръжена. Според милиардера щом тя е против Втората поправка от конституцията, гарантираща правото на всеки гражданин да притежава оръжие, това означава, че и въоръжените й бодигардове трябва да последват примера. 

"Знаете, че е тя е против Втората поправка, иска да унищожи Втората поправка", каза Тръмп, предизвиквайки силни освирквания от тълпата. 

"Вземете им оръжията, тя не иска оръжия. Вземете ги и вижте какво ще се случи", заяви републиканецът, като допълни, че подобно действие би било много опасно. 

Преди време Тръмп каза, че само поддръжниците на Втората поправка могат да я спрат да извърши промените в оръжейното законодателство. От щаба на републиканците оправдаха изказването, като обясниха, че бизнесменът е имал предвид да гласуват за него.