OffNews.bg

Части от ракета паднаха на територията на Молдова по време на масираните руски атаки срещу Украйна

Части от ракета са паднали на територията на Република Молдова, съобщи Министерството на вътрешните работи в Кишинев. На мястото на инцидента са изпратени спасителни екипи и разследващи от правоохранителните органи на страната.

Инцидентът се случва в деня, в който Русия възобнови масирания ракетен обстрел срещу цели от гражданската и енергийната инфраструктура на територията на цяла Украйна. Засега властите в Кишинев не са оповестили твърдения относно произхода на ракетата. Останките са паднали в извън населено място в овощна градина в района на село Бричени на около 25-30 километра от румънската граница и на няколко километра от Украйна.

В молдовския и в украинския сегмент на социалните мрежи се разпространяват твърденията за руска ракета, но при усилената работа на украинското ПВО е възможно ракетата и да е украинска. Подобен иницедент, само че с жертви имаше на територията на Източна Полша при полско-украинската граница, където ракета от ПВО системите С-300 на Украйна попадна на полска територия и уби двама души, причинявайки и разрушения.