OffNews.bg

"Билд": Атентати грозят Германия и други европейски страни

След терористичните нападения в Лондон и Париж, мишени са били също Германия и други европейски държави. Това писа РИА Новости, цитирайки германския в. "Билд".

Слежбата за безопасност (ФСБ) на Русия е предала на германските спецслужби информация за предполагаем терорист - привърженик на групировката „Имарат Кавказ”. Според информацията, мишена на терористите е била не само Германия, но и редица други европейски държави.

Според информацията, руските служби са получили данните от подслушване на телефонни разговори. Заподозрените получили инструкции от правителството в Сирия да се присъединят към воюващите срещу режима на президента Башар Асад бунтовници, но преди това да организират терористично нападение в Западна Европа. За възможни цели били посочени Франция, Испания, Италия, Германия и Люксембург.

За съдбата на сочените за екстремисти "Билд" не съобщава нищо. Знае се само, че е установена самоличността на живущ в Германия активист на „Имарат Кавказ”, който досега не е попадал в полезрението на германските служби за сигурност.