OffNews.bg

Коко Динев: Да ми отрежат главата, ако съм карал някого да продава мач

"Ако бъде намерен един човек, който да каже, че някога съм му казвал да падне умишлено, аз съм готов да ми отрежат главата. Гарантирам, че с мое знание никога не е имало нещо такова"

Това заяви бившият собственик на „Локомотив“ (Пловдив) Константин Динев пред „Гонг“ по повод скандала с черното тото.

Полицията арестува 12 души в рамките на разследване на уредени мачове и нелегални залози, свързани с пловдивския отбор. Сред арестуваните бяха и капитаните на ЦСКА и Локо Пловдив Александър Тунчев и Мартин Камбуров, както и защитникът на "Черно море" Кирил Котев, които играеха в Локо (Пловдив) по времето, когато собственик на отбора беше Динев.

За уговорени мачове, като гледам как се развиват събитията в последно време, не мога да гарантирам за "Локомотив", но мога да гарантирам, че не е било под моя команда. Абсолютно съм сигурен, че с мое знание никога не е ставало. Никога като ръководство не сме нареждали на футболистите да играят симулативно или за точен резултат, категоричен е Динев.

Той обясни, че няма представа дали ще бъде привикан на разпит, но увери, че ще съдейства на полицията, ако го привикат.

Не се притеснявам от абсолютно нищо, подчерта Коко Динев.

Преди да поеме „Локомотив“ (Пловдив), Динев беше собственик на „Вихрен“ (Сандански), който също беше свързван с уреждане на мачове.