OffNews.bg

Иван Лендъл би бил мъдър избор за треньор на Григор Димитров

Тази година имам трудности да се справям със ситуациите, защото не играя толкова добре като през миналия сезон. Не се чувствам силен психически, а точно това не е най-подходящото състояние, когато трябва да промениш нещо.

Тези думи на Григор Димитров след раздялата с треньора Роджър Рашийд са използвани в коментар за най-добрия български тенисист, пише "24 часа".

Димитров се подготвя за сезона на твърди кортове, като тренира с Томаш Бердих, а бе забелязан и с Иван Лендън, което породи слухове, че именно чешката тенис легенда е бъдещият му треньор след раздялата с Родшър Рашийд.

Австралийският треньор помогна значително за физическата подготовка на българин, но след разочароващото му представяне от началото на 2015 г. досега двамата се разделиха.

Миналата година Григор достигна до №8 в света, а сега е №16.

Бившият №1 в световната ранглиста Иван Лендъл би бил най-добрият избор за Григор Димитров, отбелязва в коментар ESPN.

Както един треньор отбеляза веднъж, "увереността е всичко", а кой може по-добре от Лендъл да помогне на играч с изключителен талант, но който не е развил потенциала си напълно, да повярва, че има достатъчно, за да спечели първата си титла от Големия шлем?

Друг голям плюс при работата с Лендъл е, че той би могъл да подобри в тактически план играта на Григор. Неговата философия е, че тенисистът трябва да играе нападателно, агресивно, а не отбранително, ако иска да спечели турнир от Големия шлем.