OffNews.bg

Григор Димитров срещу Матю Ебдън в първия ден на US Open днес

Григор Димитров ще се изправи срещу родения в Дърбан, Република Южна Африка, австралиец Матю Ебдън в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.

Мачът между първата ни ракета в мъжкия тенис и 130-ия в световната ранглиста квалификант е първият на корт №5 (18 ч. българско време), където днес, в последния за корта мач, ще играе и Сесил Каратанчева срещу поставената под №12 в основната схема швейцарка Белинда Бенчич.

17-ият в света Димитров се изправя за трети път срещу 27-годишния Ебдън. Първите два двубоя - през 2010 г. и 2013 г. - бяха спечелени от българина.

Потенциалните втори съперници на Григор Димитров са Йен-Хсун Лу (Тайван), №106 в ранглистата, и Михаил Кукушкин (Казахстан), №55.

Миналата година беше най-успешната за българския тенисист на US Open. Тогава Димитров стигна до 1/8-финал, където загуби от французина Гаел Монфис, в момента №16 в света. През 2011-та, 2012-та и 2013 г. българинът отпадна в първия кръг на турнира от Големия шлем.

Втората българка в женския турнир - Цветана Пиронкова - ще се изправи срещу германката Мона Бартел, която е №53 в световната ранглиста.

Още преди началото на турнира световната №3 Мария Шарапова обяви, че няма да участва в него заради контузия.