OffNews.bg

150 руски хулигани стоят зад безредиците в Марсилия

Около 150 руски хулигани стоят зад безредиците в Марсилия в навечерието и по време на мача от Евро 2016 между Англия и Русия, обявиха от френската прокуратура.

Любопитното е, че сред задържаните за безредиците има само двама руснаци, докато останалите са британци, французи и дори един австриец. Гражданите на Русия са арестувани за навлизане на терена. Всички арестувани ще бъдат изправени на съд по бързата процедура, добави прокурорът на Марсилия Брайс Робин. Той обясни и малкия брой на арестувани руснаци.

"Тези хора са изключително добре подготвени и тренирани за бързи набези", коментира обвинителят.

Напрежението срещу поведението на тези групи ултраси расте в цяла Европа. Селекционерът на Испания Висенте Дел Боске нарече случващото се "забравено минало". Колегата му от Ейре Мартин О'Нийл призова УЕФА да вземе адекватни мерки срещу Русия. На Острова са категорични, че Русия трябва да бъде изхвърлена от европейското заради варварското поведение на привържениците си.

"Не съм виждал такова нещо от 10 години насам. Ходят на групи в нещо като униформи и със сигурност са въоръжени, защото поне 14 британци попаднаха в болница с прорезни рани. Те са дошли в Марсилия не заради футбола, а за да търсят стълкновения", коментира и висшият полицейски началник Марк Робъртс.