OffNews.bg

Зарков: Референдумът на БСП против джендъра е глупост, няма да се подпиша

Референдумът на БСП против "джендър идеологията" е глупост, под която няма да се подпиша, заяви пред bTV служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Аз имам две деца. Едното е на 5 и ходи на детска градина. Другото е на 10 и е в трети клас. Не съм видял някой да им казва, че трябва да си сменят пола. Не съм видял трета тоалетна. Не съм видял някой да им казва, че ще арестуват родителите, ако не им дадат шоколад. Това са неща, които не съществуват. И аз нямам никакво намерение да им обръщам внимание, заяви Зарков.

Ние инициирахме провеждане на референдум със следния въпрос: „Подкрепяте ли въвеждане на забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола и с концепции за друг пол, различен от мъжки и женски, сред деца и ученици в образователната система на България?“. Оставаме постоянни в нашата позиция, че не бихме искали да се допуска джендър идеология в училищата и сред деца - заяви на 26 април на пресконференция в Народното събрание председателят на БСП Корнелия Нинова.