OffNews.bg

Военният министър: Живи са спомените за „МВР pictures”,

Веонният министър Ангел Найденов се изказа от трибуната на парламента в подкрепа на колегата си - вътрешния министър Цветлин Йовчев, по време на дебатите по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ за провал в политиката по вътрешна сигурност на кабинета "Орешарски".

Абсурдно е тази партия, която похарчи милиони за подслушване и превърна службите в гигантско ухо, да повдига въпросът за сигурността, каза Найденов. В общи линии той повтори в съкратен вариант защитата на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Той проверил и дали не се е увеличал битовата престъпност и установил, че не се увеличила.

"Питах се дали не са пребили някой невинен в дома му – не. Все още са живите спомените от дейността на студията „МВР pictures”, коментира още военният министър.

Той си обяснява поведението на ГЕРБ като компесаторна реакция - "опит вече осъзнатият провал в областта, в която си се опитал да убедиш всички, че си най-можещият и знаещият, да омаловажиш този провал, като кажеш, че и други не се справят".

Обвинението на ГЕРБ за бежанската вълна военният министър определи като политическа наглост.

Найденов анализира и защо във вота не е включена темата с отбраната и военната сигурност. Според него причината е, че в тази област е големият провал на ГЕРБ с дългогодишни последици.

„При авиационни средства, използвани като таксита, при слепи и глухи военни кораби, при униформи втора ръка как ще повдигаш темата”, попита той.

„Вотът е не просто неуместен, той е несъстоятелен, издава повърхностно отношение към тази проблематика, говори за несериозен подход по темата за сигурността и с основание би бил отхвърлен”, каза в заключение Ангел Найденов.