OffNews.bg

Венцислав Каймаканов също напуска ДПС

Бившият областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов също напуска групата на ДПС в парламента, съобщи "24 часа". 

Каймаканов написаха днес опровержение, след като медията написа, че той и Мариана Георгиева ще останат в парламентарната група на ДПС и няма да последват бившия лидер на партията Лютви Местан. 

"Не съм член на ДПС. В парламента съм като част от гражданската квота. На последните парламентарни избори бях поканен лично от г-н Местан с идеята му да разшири експертното присъствие в парламентарната група", заяви Каймаканов.

"Споделям последователното му поведение в защита на либералните ценности и избора на България да бъде член на ЕС и НАТО. За мен честната позиция е да напусна парламентарната група, като гласуването ми ще бъде за всички полезни за България решения", допълни той.

Каймаканов беше назначен за областен управител на Пловдив по времето на кабинета на Пламен Орешарски, но срещу него имаше протести.

Готовност да последва Местан обяви по-рано чрез право на отговор и Мариана Георгиева. 

"Ще следвам г-н Лютви Местан, защото е последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение. Каквото и да направи, то ще е в името на онова, което превърна в емблема на своето политическо поведение – евро-атлантическото развитие на България", подчерта тя. 

Така напусналите парламентарната група на ДПС стават шестима.

След като Лютви Местан беше отстранен от лидерството в ДПС и напусна парламентарната група на партията, примерът му последваха Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али. Лидерът на ДПС в Кърджали и кмет на Джебел Бахри Юмер също обяви, че напуска ДПС.