OffNews.bg

'Възраждане' сезира Гешев за покупката на F-16

"Възраждане" ще подаде сигнал до главния прокурор заради договорите за покупка на F-16, съобщи на брифинг в НС Николай Дренчев - депутат от групата на Костадин Костадинов.

Според депутата бившият министър на отбраната и вицепремиер в третия кабинет на Бойко Борисов Красимир Каракачанов е извършил злоупотреба с обществен ресурс.

Дренчев твърди още, че изобщо няма сключени договори, защото в тях липсва предмет и цена на договора, както и срок по изпълнението им.

"С документите, които са подписани, се дава възможност едностранно на доставчика да не достави това, което ние сме подписали и едностранно да прецени цената да е друга и впоследствие да иска повече пари", заяви той.

Дренчев добави, че за сумата от 1,256 млрд. долара би могла да бъде използвана за строеж на болници и детски градини, вместо това обаче според депутата България е купила "котка в чувал."

В края на брифинга Костадин Костадинов обяви, че ще обжалва наложеното му наказание, защото бил наклеветен и не се наказвал наклеветеният, а клеветникът.