OffNews.bg

Василев за продажбата на Лукойл: Всяка компания има право да прецени какво да прави

Финансовият министър Асен Василев коментира намерението на "Лукойл" да продаде рафинерията си в Бургас с думите, че всяка една компания има възможност и право да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи, предаде БНТ.

По-рано днес втората по големина нефтодобивна компания в Русия "Лукойл" обмисля продажбата на активите си в България - нефтената рафинерия в Бургас "Лукойл Нефтохим". Те вече са наели международни консултанти, които да им помогнат в процеса.

Министърът на финансите Асен Василев не бе изненадан от новината, тъй като самият той съобщи за тези намерения преди около месец. Той коментира, че се радва, че вече е официално обявено:

"Както знаете, ние имахме изпреварваща информация, че този процес е започнал още през края на септември, началото на октомври. Всяка една компания има възможност и право да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи. От гледна точка на българското правителство, ние трябва да подсигурим през нашия представител, който е в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по възможност със стратегически инвеститор."