OffNews.bg

Трайчо Трайков напомня, че членството на Македония за ЕС и НАТО зависи от нас

„Появи се поредният македонистки гамен, този път поругал паметта на българските герои от Каймак чалан.

Сигурно бързо ще възстановим паметната плоча и ще пуснем някоя дипломатическа нота, но истинският проблем е, че продължаваме да берем отровни плодове от безродната, антинационална политика на комунистическата партия“.

Това написа в профила си във Фейсбук Трайчо Трайков, кандидат за президент на Реформаторския блок по повод позорния акт на журналиста Миленко Неделковски.

В поста си Трайков допълва, че през 1944-1948 стотици хиляди българи от Пиринския край са "македонизирани" против волята си, хора са били измъчвани и избивани от съветските еничари.

„Чувал съм бабите и дядовците си, светла им памет, да шепнат за тези времена. И ако Тито и Сталин случайно не се бяха скарали, днес като нищо щяхме да укрепваме българо-македонската граница по билата на Рила и Родопите. Може би някога българите от Македония ще се върнат в лоното на българската нация, но преди това трябва самите ние да оставим в пренебрежимо малцинство феновете на сталинския Коминтерн и съвременните му издънки. И да изкореним корумпираната схема за даване на българско гражданство, толкова любима на нашите "патриоти".

По-късно пред Трайков допълни, че грозните удари срещу миналото са предназначени за настоящето днес.

„Говорим за страни, които търсят членство в ЕС или НАТО и зависят от волята ни. Напомням това на министър председателя, за следващата среща, когато говори с държавните ръководители на западните ни съседи", каза още кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков.