OffNews.bg

Центърът на София блокиран заради посещението на принц Едуард

Центърът на София ще бъде блокиран заради посещението на херцога на Кент принц Едуард по покана на президента Росен Плевнелиев.

Визитата на принц Едуард, който е председател на Комисията за военните гробове на британската Общност на нациите, е във връзка със 100-годишнината от началото на Първата световна война.

Тази вечер принц Едуард ще положи венец пред паметника на Незнайния воин. Малко по-късно негово Кралско Височество ще проведе среща с Росен Плевнелиев в Президентството.

Във вторник държавният глава и херцогът ще присъстват на церемония, на която ще отдадат почит на загиналите през Първата световна война, която ще се проведе в Софийския гробищен парк.

Във връзка с посещението се забраняват престоят и паркирането на автомобили от 13 часа до приключване на мероприятието на ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и ул. „11-ти август”, като се закрива базара за художествени произведения.

От 17 до 18 часа се забранява влизането в двете посоки на пътни превозни средства на ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и ул. „11-ти август”.

СДВР ще осигурява охраната и ще регулира движението на възловите кръстовища: от 8 ч. до приключване на мероприятието на 8 април 2014 г. на бул. „Васил Левски” между ул. „6-ти септември” и ул. „Данте”; на паркинга пред Националния исторически музей и на площада пред Боянската църква.