OffNews.bg

Танев: Грешката "съжителство" беше, за да не посмеят да го променят наистина

Бях подведен за текстовата част на предложението за термина "съжителство" вместо владичество или робство. Това заяви пред bTV образователният министър Тодор Танев. 

"Ами ако не е грешка, а съм поискал наистина такава реакция, за да може сега по-малко хора да бъдат осмелени сега да върнат старото? Помислете за това, преди да говорите за грешка", заяви той. 

Танев подчерта, че има съвпадение на неговите идеи и тези на народа, но не е имал време да изрази това. 

Бих искал при първа възможност да си подам оставката, дали ще е утре или в друг ден, не знам, посочи Танев.

На въпроса защо се е съгласил да стане съветник на премиера Борисов министърът отговори: "Не мислете, че като си подам оставката, ще отида и ще легна под чаршафите". Имам няколко големи проекти и затова ще остана известно време като съветник на премиера. Става дума за професионалното образование, унищожено в България преди години. Искам да докарам у нас всички министри на образованието от ЕС на среща, натрупал съм много и искам да дам всичко на народа”.

Министърът каза още, че не подкрепя особено кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието. 

Кунева е просветен човек, има дар слово, но не познава системата на образованието и не е ясно дали има подкрепата на целия Реформаторски блок, коментира Тодор Танев, като допълни, че би ѝ помогнал, ако заеме поста.

Танев каза още, че началникът на кабинета му Мюйессер Солак е била обект на проверка от ДАНС за връзки с турските служби.

Солак е разследвана преди 8 месеца, но преди два месеца й отнели допуска до квалифицирана информация и оттогава тя не е на работа.

Оттогава със Солак си разменяме само SMS-и със съдържание „Честита нова година!”, допълни Танев.