OffNews.bg

Страхил Ангелов: Срещата за Украйна трябваше да е в София

България трябваше да настоява срещата за Украйна в Женева да се проведе в София, обяви депутатът от БСП Страхил Ангелов в интервю за "Фокус".

"Не считам, че това е външната политика, която трябва да провежда България. И не само аз, а и доста други хора се изказаха в тази посока. Нито политиката в Близкия Изток, нито политиката във връзка с отношенията с Русия, според мен, е на необходимото равнище.

В цялата тази ситуация, България трябваше да търси посредничество. България е единствената славянска православна страна в Европейския съюз. Можеше да го използваме", коментира Ангелов.

По думите му това щяло да издигне авторитета на България, на българската дипломация и най-малкото – в цял свят в медиите ще се показва срещата в София.

Според Страхил Ангелов България в никакъв случай не трябва да подкрепя санкции срещу Русия, защото това е пагубно.

"България ще бъде най-силно засегната от едни санкции. За момента, нещата се развиват в негативна посока", коментира червеният депутат.

Името на Страхил Ангелов нашумя покрай негово посещение в Дамаск в началото на годината, което не беше съгласувано с ръкводството на БСП.