OffNews.bg

Софиянски разбрал от дъщеря си по телефона, че ССД се коалира със Съюза на комунистите

Съюзът на Свободните демократи напуска коалицията Граждани на протеста, в която е заедно със Съюза на комунистите. Колегите са направили техническа грешка, преговаряли с други партии, пък подписали ... няма какво да обсъждаме, утре ще напуснем. 

Това заяви основателят на ССД Стефан Софиянски, който сега е редови член на партията, по бТВ. Научих за тази коалиция по телефона, обади ми се дъщеря ми и каза "Ти с кого се коалираш", обясни Софиянски. Той подчерта, че комунистите, които са избили много хора, в това число и неговия дядо, са се прекръстили на БСП и ГЕРБ, а от Съюза на комунистите поне са останали верни на идеите си. 

Софиянски уточни, че партията на Васил Божков, за чийто син е омъжена Ива Софиянска-Божкова, няма да се явява чрез ССД на парламентарния вот. Не поддържам връзки с Васил Божков, откакто е в Дубай, но аз и преди не поддържах много отношения. Той беше в среди на ГЕРБ, аз съм против ГЕРБ, какво да му обяснявам или да ми иска съвети, каза още Софиянски. 

Той изтъкна и, че с Божков не са заедно за избори, защото е против създаването на семейни партии. Ако и двете ни партии минат бариерата и влязат парламента, тогава ще мислим можем ли да работим заедно, обясни Софиянски. 

Като бивш кмет на София той коментира и инцидента със загиналия на столичния булевард "Акад. Иван Гешов" 16-годишен Людмил. Трябва да се търси изпълнителят на ел. захранването, дали павилионът е законен, незаконен - важно е как са прокарани кабелите, смята Софиянски. 

Проблемът е, че някак заживяхме във време на непрекъснати проверки, заяви той. 

Харесвам си града, харесвам си и кмета Йорданка Фандъкова, тя се старае, но е заразена от проверките на ГЕРБ, каза още Стефан Софиянски.