OffNews.bg

Следващият вот на недоверие ще е заради инфраструктурата

Следващият вот на недоверие към управляващите, който ГЕРБ ще внесе в деловодството на парламента, ще бъде на тема инфраструктура.

Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, малко след като парламентарната му група бойкотира заседанието на Народното събрание.

"Просто вижте какви глупости говори тази жена с цикламеното костюмче - че нашите оферти били ниски. Сиреч, ние сме строили с малко пари магистралите, пречиствателните станции и ЖП линиите. С една дума тя подготвя обществото, че трябва да отидат на високи цени", коментира Бойко Борисов по адрес на регионалния министър Десислава Терзиева.

Това би бил третият вот на недоверие, който бившите управляващи ще внесат срещу кабинета. Първият бе аргументиран с провала на Министерството по регионалното проектиране. Дебатът по него премина без участието на ГЕРБ. След като обявиха заседанието за нелегитимно, бившите управляващи внесоха същия вот за втори път, но той не бе допуснат за разглеждане в пленарна зала.

След като в сряда депутатите гласуваха правителството да остане, от ГЕРБ обявиха, че ще подготвят новия вот на недоверие до края на деня. Предложението обаче още не е постъпило в деловодството на Народното събрание.