OffNews.bg

Слави се появи с видео: Какъв е проблемът да има избори?

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов се появи във фейсбук видео в деня, в който обяви, че партията му ще върне мандата. В импровизирано интервю за сценариста и депутат Филип Станев Трифонов каза, че "системата се променя, явно няма да се промени от първия път, но от втория..." и допълни: "Какъв е проблемът да има избори?"

По-рано през деня здравният министър в оставка го обвини, че не застава с лицето си, а Борисов го нарече "политически страхливец". 

"Ако ПП "Има такъв народ" не участваше на тези избори, статуквото щеше отново да е победило", заяви Трифонов.

Той лаконично коментира и обвинението, че е страхливец и партията е избягала от отговорност като сравни вземането на мандата със самоубийствен акт: "Един камикадзе, който не иска да се самоубие и ти да му кажеш Ти си страхливец".

Според него ИТН "няма възможността да състави стабилен кабинет, защото просто нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори", а "кабинетът на малцинството се явява зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което ние се борим". 

"Ако ние направим правителство в момента, ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят", твърди лидерът на ИТН.

Слави Трифонов заяви още, че е в болничен. От изборите насам той беше в карантина.

В края на разговора той уточни, че видеото е заснето с неговия личен телефон. В профила му се появиха две видеа - едното автентично, а другото - ретуширано.