OffNews.bg

''Синя България може да бъде дясното лекарство''

Може ли Синя България да се коалира с ГЕРБ? Не знам, и те не знаят могат ли да излязат от състоянието си на застой. А може ли с Продължаваме промяната - не знам, и те не знаят дали могат да излязат от утопичния свят на приказките. Сигурно е, че Синя България няма да влиза в съюз с БСП, "Възраждане" и "математически мнозинства" с ДПС. 

Това заяви Петър Москов, лидер на КОД и част от Синя България, при представянето на коалицията днес.

ГЕРБ и ПП-ДБ провалиха всичко, до което се докоснаха. Обезмислиха думата "реформа", българите са отвратени от тези победители, заедно и поотделно, каза още Москов. По думите му Синя България може да бъде дясното лекарство, да даде посока в следващия парламент. Според него политическата обреченост, в която живеем, има нужда от промяна.

Сред приоритетите на коалицията са дясна икономическа политика, насочена към растеж, с конкретни структурни реформи, с ясни цели, както и противоставяне на либералния ценностен разпад, защита на цивилизационния ни избор, ясен дневен ред за гарантиране на сигурността на България.

Москов заяви, че "сглобката" не е извършила никакви десни политики, а партиите, част от нея, просто са изглеждали "по-европейски до БСП и "Възраждане".

Проф. Вили Лилков подчерта, че политическата коалиция е продължение на идеята "Синя София". Той съобщи, че са подкрепени и от Атлантическия съвет, а към Синя България снощи се е присъединил и БЗНС.