OffNews.bg

Румен Христов: Целта на Лилков беше да отклони вота от ПП-ДБ, но всъщност се отрази на гласовете на ГЕРБ

Вили Лилков бе начин да се отклони вотът от Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София), но всъщност се отрази на гласовете на Антон Хекимян, заяви тази сутрин пред bTV лидерът на СДС Румен Христов.

На втория тур той не е гласувал, а преди това е подкрепил Антон Хекимян. По думите му той е добър кандидат, но не е имал достатъчно време, за да бъде припознат като кмет.

"ГЕРБ, без София, имат около 470 000 гласа, ако прибавим и гласовете за СДС - безспорно сме отчетлива първа политическа сила и на евентуални предстоящи парламентарни избори", твърди Румен Христов.

Според лидера на СДС коалицията е готова да отиде на евентуални предрочни избори и да ги печели, но преди това е важно да се видят "други варианти". 

По думите му основният въпрос, който интересува ГЕРБ-СДС, е дали правителството може да изпълни поставените му задачи и да работи по-добре. ГЕРБ-СДС имат сериозни забележки за държавния бюджет по отношение на дефицита и това, което те наричат "скрито вдигане на данъци", каза той. 

Румен Христов уточни, че смяна на министри в кабинета "Денков-Габриел" най-вероятно няма да се случи преди планираната ротация. 

Той отказа да посочи кои са "лошите" министри. Вчера обаче лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че става дума за министрите на електронното управление и на здравеопазването. 

ГЕРБ-СДС няма да подкрепят втория вот на недоверие към кабинета "Денков-Габриел", който от опозицията пак внесоха след местните избори, каза още Румен Христов.