OffNews.bg

Радан разгроми Волгин в ефир: ''Възраждане'' няма да има с кого да пиете едно кафе в ЕП

От "Възраждане" няма да има с кого да пиете едно кафе в Европейския парламент. Не за друго, а заради дружбата ви с пронацистката партия "Алтернатива за Германия".

Това заяви в ефира на bTV евродепутатът Радан Кънев, който се кандидатира за втори мандат, към водача на листата за ЕП на "Възраждане" - Петър Волгин.

"Възраждане" ще бъдат в такава изолация, че няма да има с кого да пият кафе в ЕП - заради дружбата си с пронацистката партия "Алтернатива за Германия", не за друго", обърна се Кънев към Волгин.

Допреди това Петър Волгин говореше как понятията "агресор" и "жертва" се били изтъркали, когато става дума за войната в Украйна. Той твърди, че войната е започнала с "преврат" през 2013 г., а не през 2022 г., когато руските сили нахлуха в страната. Петър Волгин обяви, че режимът на украинския президент Володимир Зеленски не е демократичен, както и че нито едно правителство в съвременна Украйна не е било такова. 

Радан Кънев му опонира и заяви, че Русия отдавна е загубила войната. Той обвини Волгин, че отлично е наизустил кремълските опорки и говори само чрез тях. Кънев коригира Волгин и уточни, че Украйна се отделя от СССР с референдум на база, на който всяка една територия гласува с мнозинство за независимост.

"Всичко казано от Волгин няма общо с европейската политика и законодателство - вие изрецитирахте опорките на Кремъл. Въпросът за историята на Украйна няма да бъде решен в следващия ЕП. Въпросът за това дали и доколко Европа ще помага на Украйна оттук нататък зависи 95% от националните правителства и 5% от ЕП. Освен това в следващия ЕП ще има стъписващо мнозинство в подкрепа на Украйна", каза Радан Кънев.