OffNews.bg

"По-подготвен от мен и от ГЕРБ да управлява няма"

„По-подготвен от мен и от ГЕРБ да управлява няма. Направих си извод за себе си, няма кой да оспори направеното от нас. Хората обаче много бързо свикнаха с него, защото то действително трябва да бъде направено от държавата, само че забравиха, че и другите е трябвало да го правят, но не го правеха."

Това заяви пред "Дарик" премиерът в оставка Бойко Борисов, като добави, че моралът и дадената дума са по-важни от властта.

„Ние ще стоим на поста си, ще чакаме, ако станем нужни на народа и ни изберат отново, със самочувствие и увереност ще довършим доброто, което никой не ни отрича, че сме направили“, посочи той.

Борисов също така коментира, че в България няма истинска политическа класа, ако имаше, тя нямаше да му иска оставката:

„Ако имаше политическа класа, ако имаше отговорни политици, всички щяха да кажат това правителство да остане, опозицията имам предвид. Това го направи ДПС - правителството да остане още 20 дни, по-нормално, логично и разбираемо няма.“

Лидерът на ГЕРБ заяви, че се моли единствено за мир, защото "той е огромният дефицит в света. Всеки ден умират стотици хора по света, само Втората световна война може би е била по-тежка".