OffNews.bg

Партията на Слави вече си взима цялата субсидия, а не както обяви - по 1 лев на глас

"Има такъв народ" е започнала да получава партийната си субсидия в пълен размер след последните парламентарни избори през октомври, разкри Mediapool.

Държавата е превела на партията на Слави Трифонов цялата полагаща ѝ се сума от 191 616 лева, която е за периода октомври – декември 2022 година.

По закон партийната субсидия е 8 лева на получен глас на парламентарните избори. Субсидията се превежда на четири равни вноски – по една за всяко тримесечие.

От началото на годината до 1 октомври ИТН е получила общо 187 200 лева, тоест до тогава партията е спазвала обещанието си, че настоява да получава само по 1 лев на глас.

"Понеже смятам, че моралът е над закона, “Има такъв народ” по закон трябва да получава субсидия от 8 лева на получен глас, т.е. откакто “Има такъв народ” е активна политическа партия, тя е трябвало да получи 4 229 032 лева от вашите пари под формата на субсидия. Защото такъв е законът. Обаче, по морал, беше проведен референдум, на който вие ясно се изразихте, че субсидията трябва да е 1 лев. И затова ние сме върнали 3 755 528 лева от вашите пари в държавния бюджет. Защото така е морално" - твърдеше през август тази година Слави Трифонов.