OffNews.bg

Орешарски във Фейсбук: Следя ситуацията в Мизия

Министър-председателят в оставка Пламен Орешарски заяви чрез социалната мрежа "Фейсбук", че следи ситуацията в гр. Мизия.

"Във връзка със ситуацията в гр. Мизия съм в непрекъсната координация с Цветлин Йовчев, Димитър Греков и Станислав Атанасов и съгласуваме предприемането на необходимите действия", написа в 11 ч. сутринта Орешарски.

По думите му в пострадалия район вече са главният секретар на МВР Светлозар Лзаров и вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Публикуваме пълният текст на статуса на премиера:

Във връзка със ситуацията в гр. Мизия съм в непрекъсната координация с Цветлин Йовчев, Димитър Греков и Станислав Анастасов и съгласуваме предприемането на необходимите действия. В пострадалия район вече са Цветлин Йовчев и Светлозар Лазаров – главен секретар на МВР. От часове там е и Николай Николов – директор на ГД Пожарна безопасност и защита на населението. За съжаление, вече има една жертва от потопа в Мизия. Над 500 човека са евакуирани.

В петък МОСВ предупреди за жълт код в 15 области на страната за значителни валежи и гръмотевици - Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Плевен, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Кърджали и Смолян. От тогава бесейновата дирекция към ведомството работи на 24-часов режим.

По данни на МОСВ няма язовири със скъсани стени.