OffNews.bg

Оперативното ръководство на НДСВ дава моралната си подкрепа на Вили Лилков за кмет на София

НДСВ определи номинацията на проф. Вили Лилков за кмет на София като добра новина.

На заседанието си на 1 юли т.г. националният съвет на партията е приел анализ на актуалната политическа обстановка и е констатирал, че изборите за органи на местната власт приближават в условия на обществена поляризация, двусмислени и оспорими действия на правителството, партизански назначения в регулаторните органи при нарастващи противоречия между субектите на властта.

"Става все по-ясно, че повечето партии се ръководят от конюнктурни теснопартийни интереси. На този фон номинирането на проф. Вили Лилков за кмет на София е добра новина, в която се съдържа предложение столичните избиратели старателно да съпоставят неговата кандидатура с всички останали и да вземат рационално решение", се казва в позиция на НДСВ.

И се допълва, че НДСВ винаги е подкрепяло усилия в органите на местната власт да влизат хора отговорни и компетентни, с разпознаваеми обществен профил и политическо минало.

"Проф. Вили Лилков отговаря на такъв сериозен и комплексен критерий. Неговите позиции и действията на неговия екип получават общата морална подкрепа на оперативното ръководство на НДСВ, а окончателното решение за позицията на партията до изборите за местна власт ще се вземе на заседание на националния съвет на 2 септември тази година", се казва още в съобщението.