OffNews.bg

Нова Република сваля доверие от кмета на Белене заради прогонването на отец Кортези

Политическият съвет на Нова Република реши да свали политическото доверие от кмета на община Белене Милен Дулев, който прогони от града свещеника Паоло Кортези и отказа да подслони семейство сирийски бежанци със законен статут, предават от пресцентъра на дясното формирование. 

Нова Република не приема агресията и омразата да изместват диалога между гражданите. Заставаме зад каузите, които отец Кортези защитаваше в България – разпространение на християнските ценности, изследване на комунистическото минало и почит към жертвите на тоталитарния режим, посочват от "Нова република".

Кметът на Белене бе издигнат от местна коалиция, в която участваха десноцентристки партии, включително и Демократи за Силна България. Днес ДСБ и много от издигналите кандидатурата на г-н Дулев десни граждани са в Нова Република. Не можем да носим политическа отговорност за кмет, който подкрепя група самозвани лъжепатриоти, които налагат агресия и омраза, наметнати с чужди знамена, казват десните.

Според тях истинската причина за прогонването на отец Паоло Кортези е неговата отдаденост на каузата за издигане на Парк-мемориал на жертвите на комунизма на мястото на бившия лагер в Белене. За тази дейност отец Кортези получи почетния знак на Президента от Росен Плевнелиев, припомнят те.

„Убеден съм, че вярващите българи - православни, католици, евангелисти, мюсюлмани - ще застанем в защита на доброто, на вярата, на общочовешките ценности", коментира председателят  Радан Кънев.

Водачът на листата на Нова Република в област Плевен Мартин Димитров дори поиска оставката на Милен Дулев заради нецивилизованото отношение към християнски свещеник и ненужната агресия към семейство чужденци.

„Първо съм християнин, а след това икономист, политик, баща, гражданин. Трябва да изградим общество, в което свещеникът, отецът и пасторът са уважавани за своя труд да разпространяват християнските ценности и да правят света по-добър", каза Димитров.

Политическият съвет на Нова Република предлага на страховете на хората да се отговори с истинска реформа на МВР, която да премахне чадъра над каналджийската мафия. Тогава границата ще бъде наистина пазена, а гражданите ще бъдат спокойни. Насочването на агресията към отделни семейства, избягали от войната, е опит за прикриване на тоталната неспособност на МВР и службите да гарантират сигурността в България.

Избори 2017